Over Sven

IMG_0897Sven Immerzeel wordt geboren op 17 januari 1986. Zijn middelbare schooljaren brengt hij door op het Rudolf Steiner College in Rotterdam, waar veel aandacht wordt besteed aan creative vakken. Koorzang, theater en dans spreken hem erg aan en ontdekt op deze school zijn werkelijk passie: zingen en toneelspelen. Zo speelt hij na zijn middelbare schooltijd in diverse semi-professionele musicals en volgt hij zanglessen bij Ger Otte.

In 2007 gaat Sven fulltime aan de slag in theatergroep Young Stage van de SKVR. Met deze theatergroep speelt hij op middelbare scholen en diverse festivals. Hier legt hij een basis voor zijn verdere acteervaardigheden en leert hij ook om deze kennis over te dragen aan jongeren.

In 2008 doet Sven auditie voor CODARTS (het Rotterdams Conservatorium), richting muziektheater. Hier wordt hij met succes toegelaten, maar besluit zelf na enige tijd de opleiding weer te verlaten om zo zijn eigen weg te vinden in de theaterwereld. Met passie, talent en creativiteit had hij er alle vertrouwen in dat dit ging lukken.

Inmiddels geeft Sven al ruim 8 jaar dramalessen en speelt hij educatieve voorstellingen op (basis)scholen. Eveneens verzorgt hij theaterworkshops voor bedrijven om de teambuilding binnen het bedrijf te versterken.

Naast het lesgeven en voorstellingen spelen is hij ook werkzaam als verhalenverteller. Dit doet hij eveneens op basisscholen en in Plaswijckpark te Rotterdam. Door middel van muziek, attributen en spannende thema’s, zorgt hij ervoor dat al zijn verhalen en sprookjes tot leven komen. Jong en oud worden meegenomen op een magische reis vol avontuur en fantasie. Sven vertelt verhalen voor kinderen vanaf 4 jaar.

Om verhalen goed over te kunnen brengen is een heldere en “sprekende” stem belangrijk. In 2012 besluit hij dan ook zijn stem dienstbaar te stellen als voice-over en stemacteur. Hij kreeg stemtrainingen van Ben Maasdam en heeft inmiddels heeft al diverse mediaproducties en commercials ingesproken voor landelijke TV en radio. Wil je weten hoe Sven als voice-over klinkt? Ga dan naar het voice-over deel, waar diverse demo’s te beluisteren zijn.

Voor zijn complete werkervaring, zie zijn CV.